måndag 18 augusti 2014

Så var sommaren 2014

Jag såg i en annan blogg en sammanfattning av sommaren, så det gör jag också...

Vad har varit bäst med den här sommaren?
Behöver man ens svara på det? Det fantastiska vädret såklart! Det har ju faktiskt varit samma sommar som den magiska sommaren 1994. Och fotbolls-VM har det också varit. Som jag inte skulle titta på om så en harmynt ål bet mig i skenbenet.

Vad har varit sämst med sommaren?
De två veckor vi hyrde ut vår sommarstuga till hyresgäster. Hua! Jag var nervös varenda gång mobilen ringde för att något skulle ha hänt, gått sönder, inte varit bra. Nej, nästa år hyr vi inte ut till så många personer samtidigt, dom var ju 7 stycken! Ett äldre par, helst 90+ blir perfekt.

Bästa sommarminnet?
Våra dagar i sommarstugan med våra vänner. Vi har världens trevligaste vänner som inte kräver mycket mer än sol, inte alltför vidbränd mat och en soffa på altanen att sitta i. Barnen leker och vi sitter och pratar, skrattar och dricker vin i timmar. Det är minnen att ta med sig när det blir vinter.

Bästa maten?
Allt grillat! Mmmm, A:s helgrillade fläskfilé med coleslaw, bearnaisesås och pommes frites...

Bästa drycken?
Lindemans vita vin, Chardonnay 2013, på box. Supergott!

Bästa utflykten?
Vår resa till Österlen med svärföräldrarna. Väldigt intensivt, men jättetrevligt. Ja, man mår bra bara av att se alla dessa korsvirkeshus och tänka att "en vacker dag kanske det är min tur att bo här..."

Sämsta utflykten?
Jag säger inte vilken det var, men det blev gräl både med våra utflyktskamrater och i vår bil. Definitivt ingen lyckad dag trots fint väder och ett fint resmål.

Bästa stunden?
När jag gick ner till den lilla båtbryggan vid sommarstugan och bara hörde vågorna skvalpa och kände vinden blåsa i håret och bara såg ut över vattnet, alldeles ensam. Det är nog mina lyckligaste stunder på hela året, när jag kan göra det. Total lycka.

Sämsta stunden?
När jag fick beskedet att en av våra närmaste vänner drabbats av en akut livshotande sjukdom. Det kommer förmodligen att vara sämsta stunden inte bara i sommar, utan flera år framöver.

Bästa låten?
"The sun ain´t gonna shine anymore" med Frankie Valli. Den har jag spelat vaaarje fredag under våra altanhäng. Underbar!

Bästa filmen?
Njaaa, har inte sett så många filmer, men "Draktränaren 2" grät jag faktiskt till.

Bästa tv-serien?
"Castle". Så charmig och väldigt spännande polisserie.

Sammanfattning: bästa sommaren hittills i mitt vuxna liv. Den har haft ALLT. Hur ska sommaren 2015 kunna möta sig med detta?


Lillan fick en liten, mjuk kompis på midsommar och tjatade om hund efter det. Vi hade målningen av altanen kvar då, som synes...Vi bodde två nätter på hotell och gick två dagar på Liseberg. Jättehärligt och så fint Liseberg har blivit med de nya karusellerna.


Barnen lärde sig att uppskatta sjön och ville bada jämt!


Bästa sommarvinet!


Fin present jag fick av våra midsommargäster.


På den här soffan satt jag och bara njöt, många kvällar vid sommarstugan. Min absoluta älsklingsplats vid sjön.

1 kommentar:

  1. Vilken kul idé med en sommarsammanfattning:)
    Fnissar åt... helst 90+
    Och lider med din vän...

    Kram Milla

    SvaraRadera