söndag 24 augusti 2014

Kickstarta morgonen


Igår kväll hade vi en härlig kväll, jag och A, med vin och bra musik på Spotify i uterummet.


God frukost som JAG bakat. Det händer...typ aldrig.

Mmmm, här har vi haft en riktigt bra morgon. Och det är faktiskt på grund av mig och mina bakkonster. Det trodde ni inte, va? Lillan älskar scones och mumlade igår morse att hon ville ha det till frukost. "Du ska få det imorgon, det lovar jag" sade jag generöst. Och det man lovar små barn måste man hålla, annars växer det ut lila horn ur ändan på en.

Klockan 9 i morse sprang jag alltså in som första kund på Ica för naturligtvis hade jag knappt några ingredienser hemma. Sedan var det hem och baka scones. Jag gjorde förstås fel med första degen. Jag lade i vaniljsocker istället för bakpulver så den fick jag kasta. Andra degen blev lyckad, men receptet var förfärligt. Det var från Ica och de angav inte EXAKT hur man skulle göra. "Gör två kakor eller fyra bullar på plåten". Jaha, hur stora ska kakorna vara, hur tjocka? Och bullar, hur ska de se ut? Sådant MÅSTE stå i ett recept annars blir ovana bakare som jag väldigt oroliga. 

Men det blev ett bra bak och scones försvann in i hungriga stora och små munnar snabbare än jag hann säga bakpulver. Nu väntar ett helt oskrivet blad, en dag utan några aktiviteter inbokade. När hände det senast? Ha en bra söndag så ses vi lite senare idag!

2 kommentarer:

 1. Ha ha ha, det blev lite roligt när jag först såg ett vinglas och så rubriken kickstarta morgonen;-) Tur du inte började morgonen med ett glas rött;-)
  Förlåt, kunde inte hjälpa det..:)
  Ha en fin dag nu!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, ha, ja, det blev ju lite tokig ordning på bilderna ser jag nu. Nej, vi brukar INTE kickstarta morgonen med ett vinglas ;-)

   Radera