fredag 22 augusti 2014

Före och efter-bilder

När vi köpte vårt hus förra sommaren var det en djungel som omgav den. Två tredjedelar av gräsmattan framför huset upptogs av en rabatt från helvetet fullproppad med stickiga saker och enorma spröt. Det var dessutom en massa buskar och träd överallt på gräsmattan. "Det där måste bort" sade både jag och A. Barnen var förtvivlade, de kunde inte röra sig i trädgården eller ens sätta upp studsmattan eftersom det var fullt av rabatter överallt.

Så i våras anlitade vi en grävare som kom hit och rev  bort rubbet. Buskar, träd, rabatter, allt på framsidan. Det gick på 8 timmar och kostade lika många tusenlappar. Men det var väldigt väl investerade pengar. Vi hann knappt få upp några grässtrån i jorden förrän studsmattan sattes upp. Och gräsmattan blev sååå bra! Vi har inte gödslat, inte slängt på några blå korn, bara vattnat med spridare i början. Och klippt den då och då. Men gräsmattan är faktiskt jättefin. Visserligen något gles på ett par fläckar, men inget som syns om man inte går nära.

Nu önskar jag bara att resten av rabatterna runt huset gick att riva bort lika enkelt. Vi ska troligtvis dränera om ett år eller så. Då ska buskar och all taggig skit väck! Hurra!

Så här såg gräsmattan ut först:
Efter att alla rabatter och buskar grävts bort i maj var det bara en enda jordplan...


...och nu i slutet av augusti är grässmattan fullt funktionell!3 kommentarer:

 1. Skönt att få ren gräsyta och perfekt för barnen att då ha sin studsmatta där!
  Ha en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera
 2. Smart att ta dit en grävare o få allt gjort på en gång. Kul med före o efterbilder, får liksom inte nog av dom :)
  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera