fredag 23 augusti 2013

Vad väljer du? Dyrt eller billigt?

Hur mycket pengar kan ni tänka er att lägga på heminredningsprylar? Jag undrar, för häromdagen fick jag mig en tankeställare. Jag gick in i en affär där de hade jättefina muggar från Broste för 59 kronor styck (!!). Ja, du läste rätt. 59 kronor kostade en mugg. I princip gratis. Så här såg de ut:

                                                                      Fina höstmuggar.

Sedan såg jag en fin pläd i ett annat skyltfönster och gick in för att titta närmare på den. Fin, benvit, pläd stickad i bomullsgarn. Den hade även en etikett som det stod Lexington på. Jag tittade på prislappen. Där stod det 1795 kronor (!!!!!!!!!!!!). Så här såg den ut:


                                                        Är denna värd sin prislapp?

Alltså, en pläd för nästan 2000 spänn, finns det verkligen någon som köper den när man kan köpa en liknande på t ex Åhléns för högst en tredjedel av priset? Är märket Lexington värt så mycket? Är Lexingtons pläd av så mycket bättre kvalitet än de på Åhléns?

Kan du tänka dig att betala betydligt mycket mer bara för att en vara är av ett speciellt märke? Och varför då i så fall?Jag kan det inte, det står nog alldeles klart.

4 kommentarer:

 1. Nej nej jag betalar inte för märket men det finns det nog många som gör....
  Däremot kan jag tycka det är roligt att köpa en unik handdrejad mugg t ex och då kostar det ju lite mer.
  Ha en skön lördag
  //bara anna

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är så trist det där, för hela konsumtionssamhället ser ut just så. Att det är märket som kostar och betyder något, både vad gäller inredningsprylar som mode. Storbloggare med dessa inriktningar växer och blir större just på grund av märken trots att det finns billigare alternativ som är precis lika fina. Jag hade önskat att jag inte behövde betala för märket.

  SvaraRadera
 3. jag kan iaf inte tänka mig att betala dyra summor och samtidigt göra reklam. Tex med Lexington så står ju det namnet ofta tydligt på produkterna, som en dekoration, men egentligen går jag ju med på att göra reklam för det märket då. Det gillar jag inte! Hur mycket jag kan tänka mig att betala beror på välgjord eller handgjord den är, eller om jag bara helt enkelt blir helt kär i den. Men även för det sistnämnda har jag också en gräns så aldrig att jag skulle betala 2000 kr för en filt.

  SvaraRadera
 4. Jag lägger olika summor på
  Inredning varje månad!!!! Nu på
  Sommaren har det varit lite stiljte på den fronten då man spenderar mestadels av tiden ute! Fast man kan ju inreda ute med hehe...
  Men 2000 det är mycket för en pläd!

  Kram Sandra

  SvaraRadera