lördag 31 augusti 2013

Arga snickaren


                                             Anders Öfvergård, favoritsnickaren i tv.

Under hösten börjar alltid en massa nya tv-program. I år har jag följt Idol-uttagningarna med ett halvt öga och sett något avsnitt av Mästerkocken. Men ett program som jag brukar följa, och som kommer med nya avsnitt i oktober på kanal 5, är Arga snickaren. Han är så bra!

Folk lever i total misär. Det regnar in, elektriska sladdar ligger med eluttagen tre centimeter från barnsängen, det är mögligt och i många fall totalt obeboeligt. Sedan kommer Arga snickaren dit och skäller, kramar, gapar och styr upp.

Jag tycker faktiskt att han i de allra flesta fall har en poäng i det han säger, nåja, skäller. Många som köper renoveringsobjekt verkar vare sig ha kunskapen att snickra eller ekonomin till att låta någon som kan, ta över. Och det är ju aldrig deras fel att deras barn får bo på fyra kvadratmeter för att resten av huset är en enda byggarbetsplats. Oh, nejdå, det är alltid så att de hade tänkt att snickra, men det och det och det kom emellan. Gaaaah! Ibland blir man ju helt tokig framför tv:n och att Arga snickaren ibland inte blir ännu argare, det är för mig en gåta.

Ett annat favoritprogram är Lyxfällan. Jag minns en kvinna som hade fyllt hela sitt hus med nallar, ljuslyktor och inredningsprylar, men kunde inte betala sina räkningar. Ibland undrar man verkligen hur det står till och hur folk prioriterar. Hos oss fortsätter dock pengarna att komma in. Igår kväll sålde jag ännu en byrå. Nu är det bara tre stycken kvar som ska bort. Oooops, de låter nästan som ett fall för Lyxfällan, he, he!

3 kommentarer:

 1. Haha, jag älskar arga snickaren!! Han kan väcka en björn i ide till liv!
  Jag tror att människor har någon slags dröm om det där renoverandet, en romantisk syn om att göra det tillsammans. Och glömmer att det är jäkligt mycket jobb med ett hus ingen brytt sig om på många år och det kostar pengar...Det är inte "bara att" liksom. Och att vardagen finns ju kvar dessutom.

  Bra att sälja!!

  SvaraRadera
 2. Har inte kanal 5, men har sett snuttar av Arge snickaren här och där, detsamma gäller för Lyxfällan. Och egentligen kan man ju tycka att det är lite feelgood över sådana serier, dvs, man känner sig själv väldigt ordentlig och organiserad i jämförelse! Mest troligt skulle jag också skälla än mer än arge snickaren gör....

  SvaraRadera
 3. Härlig tevehöst att se fram emot. Kram.

  SvaraRadera