måndag 19 augusti 2013

Lyxigt och snabbt och en del oro

I lördags kväll ville vi äta något gott, men vare sig A eller jag var på matlagningshumör. Då köpte vi något som blev både gott, kändes lyxigt och gick väldigt, väldigt snabbt. Nämligen fisksoppa.

Kelda har en färdiglagad fisksoppa. Vi kokade ett fryst torskblock som vi hade längst in i frysen, lade i en burk räkor och värmde den färdiglagade soppan. Med några bitar färdigköpt vitlöksbröd och färdigköpt aioli smakade det ljuvligt. 


                Soppan blev supergod. Testa, du kommer hamna i fisksoppehimlen direkt!

Idag har barnen gått första dagen i sin nya skola. Dottern började förskoleklass så henne var jag inte så orolig för. Men sonen kom rätt in i fjärde klass och kände inte någon. A var med på morgonen och åkte sedan iväg några timmar mitt under dagen så att barnen fick lära känna sina nya kompisar på egen hand. Åh, vad oroligt det kändes! Tänk om min goa, fina pojk inte skulle få någon att prata eller leka med? Men när jag frågade honom idag hur det hade gått, sade han belåtet: "Mamma, jag fick så många nya kompisar idag att jag inte kan hålla reda på alla!".

Sådant känns så gott i ett oroligt mammahjärta. Nu längtar jag ännu mer till vår flytt. Det här kommer att bli så bra för vår familj!

3 kommentarer:

 1. Ett bra tips när varken tiden eller matinspirationen finns. Å vad det lättar i mammahjärtat när det går bra för barnen i skolan, skönt att allt funkade. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 2. Ååå va skönt!!! Inget som kan oroa en så som man gör över sina barn..
  Härligt att det gick så bra!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Lät ju både enkelt och supergott. Här älskar vi alla fisk. Vilken tur att det gick bra i skolan. Min tjej önskar inget hellre än att det skulle börja någon ny i sin klass, tyvärr gjorde det inte det.
  kram Helena

  SvaraRadera