måndag 26 augusti 2013

Ett nytt liv


                                                               Vad väntar runt kröken?

De senaste månaderna har jag läst fler inlägg på bloggar som handlar om förändring. Att man vill förändra sitt liv, men man kommer sig bara inte för. Vi står nu i begrepp att göra en av de största förändringarna i vårt liv på flera år. Vi ska flytta till en ny kommun och ett nytt hus. Vi kommer att få ett helt nytt liv.

Min man frågade häromdagen om jag inte kommer att sakna den staden vi bor i nu men...nej, det tror jag inte. Vi har fått chansen att få lära känna en ny plats, få nya utflyktsmål att besöka på helgerna, nya promenadstråk, nya affärer, ja, allt, precis allt kommer att vara nytt för oss. Det kommer att bli så roligt!

Samtidigt har de senaste fem åren inneburit förändringar i en rasande takt för vår familj. Jag har bytt tjänst och arbetsplatser flera gånger, liksom min man. Vi har köpt sommarstuga, skaffat ett andra barn och nu har vi köpt ett nytt hus. Jag känner att vi behöver få lite lugn och ro. Varje halvår behöver inte betyda en ny omvälvande förändring. Det kan räcka med att bara njuta av att vi nu har fått det så bra. På alla plan. Nu vill jag få tid att andas.

8 kommentarer:

 1. Vad spännande! Flyttar ni till Strömstad? Min hemstad! kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men jag jobbar i Strömstad. Vi ska flytta till Munkedal.

   Radera
  2. Å, skoj, då blir vi nästan grannar!

   Radera
 2. Så himla roligt att bosätta sig i en ny stad! Känner ni någon där? Jag tänker ibland på hur man gör när man flyttar till ett ställe där man inte känner någon. Om man har små barn och båda föräldrarna blir sjuka t ex och man inte har någon i sin närhet som kan hjälpa, hur löser man sånt egentligen?
  //bara anna


  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har våra föräldrar gaaanska nära, sex mil bort, så de kommer fortfarande att kunna ha bra kontakt med barnen och vara barnvakt när de vill. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att flytta så långt bort att den kontakten bröts.

   Radera
 3. Tycker det låter jättespännande. Lycka till med allt.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Det låter spännande, ibland behöver man lite förändringar!
  kram viktoria

  SvaraRadera
 5. Men så spännande att få lära känna en helt ny stad och nya människor! Stort lycka till!!
  Kram Johanna

  SvaraRadera