onsdag 21 augusti 2013

Driver mäklarna med oss?


         En snygg stenläggning, kan det vara avgörande för om man köper ett hus eller inte?

Som ni vet, så är jag en Hemnetknarkare av rang. VARJE dag går jag in på Hemnet och kollar hus på Österlen, min nya hemort, Västkusten, ja, jag bara kollar läget för att det är kul. Men ibland tror jag att mäklarna har tagit en sup eller två under lunchen, innan de skrev ihop sina husannonser.

Särskilt på Österlen verkar mäklarna ha en förkärlek för väldigt udda omdömen om husen de försöker sälja. Som de här:

"Bastant och familjär! Trädgården går hand i hand med hästhagar och ängar, bjuder på utsikt över havet och har gångavstånd till skola, tågstation och surdegbageri." Jaså, trädgården har blivit kär och går hand i hand. En villa som är bastant och familjär, ja, det känns inte så lockande för mig i alla fall. Behöver den banta, eller? Och vem köper ett hus för att det finns ett surdegsbageri i närheten?

"Solid och inbjudande villa" Eeeh, jaha, är inte alla villor solida? Ja, kanske inte de som är byggda med halm, men annars har jag inte sett något hus som inte har varit solitt. Vore de inte det skulle de ju rasa ihop.

"Här väntar en välhållen, klassisk villa med snygg stenläggning" Ja, en snygg stenläggning, det är ju verkligen det som avgör om jag köper ett hus eller inte. NOT.

"Nybyggt livsstilsboende för dig som ställer krav och tillåter dig att vara kräsen" Vad i hela fridens namn är ett livsstilsboende? Är det bara de med en speciell livsstil som kan bo där? Jag trodde alla hade en livsstil.

Ja, ni märker ju själva, några har nog inte varit riktigt nyktra när de satte sig och knåpade ihop de här annonserna. Har ni själva sett några roliga Hemnetannonser?

1 kommentar:

  1. Lite roligt läsning så här på morgonkvisten må jag säga.

    Det kallas ordbajseri, skulle jag vilja påstå
    :-)

    Ha en fin dag

    SvaraRadera