onsdag 17 december 2014

Brandkårsutryckning

Oj, oj, vilken action det var här imorse! Gud i himlen! A ringde mig mitt under morgonmötet på jobbet och skrek upphetsat att han hade ringt efter brandkåren. Det visade sig, när han och barnen skulle åka iväg till skolan, att han hade tyckt att det luktade bränt utomhus. han tittade upp mot skorstenen och ser till sin fasa att det brann i den.

Han ringde omedelbart 112 som kom körandes med två bilar och strålkastare som lyste upp hela huset. Då visade det sig att brandlukten kom från ett vägarbete lite längre bort, där de lade asfalt. Och branden? Ja, det var de blinkande ljusen på  vägarbetsbilarna som speglade sig i den plåtinklädda skorstenen, som fick det att se ut som om det brann.

Men till A:s försvar måste jag påpeka att brandmännen också trodde att det brann först.  Stackars lillan blev så rädd att hon började gråta. Ja, en mer eldfängd start på morgonen är kanske svårt att få och tur att det faktiskt bara var falskt alarm.

Några timmar senare ringde A med en lite bättre nyhet. Vårt nya vardagsrumsbord hade kommit. Nu saknas bara matta, hörnbord, en till lampa, ja lite extra allt helt enkelt.


Vårt nya bord från Chilli, Ornäs, 1 000 kronor.


3 kommentarer:

 1. Oj vilken rivstart på morgonen, vilken tur att det inte var en brand.
  Vilket snyggt bord, kul form och ett superpris.
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men vilken morgon. Vilken tur att det var falskt alarm.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Hu, vad otäckt! Sån tur att det inte var brand i alla fall.

  SvaraRadera