fredag 7 november 2014

Lockande bloggord


Det är ju så mörkt ute nu att jag knappt hinner fota på dagen så jag får ta en bild från en solig helgdag.

Vilken rubrik man har till sina blogginlägg är väldigt viktigt, har jag upptäckt, om man vill öka sitt läsarantal. Jag kollade nyss igenom alla mina inlägg och vet ni vilken rubrik som lockat flest läsare här på min blogg? "Marocko". Nästan 7 000 läsare har gått in bara på det inlägget. Även rubriken "Blomsterprakt" har tilldragit sig tusentals läsare liksom rubriken "Nu är det dags". Ja, den sistnämnda rubriken är då bra mycket mer lockande än "Marocko", tycker jag, men det tycker som sagt inte ni läsare.

Googlar man på ordet Marocko så kommer säkert mitt inlägg upp som ett förslag och så klickar sig folk in där i hopp om att få läsa om en semesterresa till Marocko. Tji fick de! Inlägget handlade om en dag i somras då det var lika varmt som i Marocko. Falsk marknadsföring kallas sådant. Tydligen framgångsrikt.

Ha en härlig fredag så ses vi imorgon igen! Förhoppningsvis lyckas jag locka hit er med någon säljande rubrik....

1 kommentar:

  1. Hmmmm, ja då undrar man vad man ska döpa en rubrik till en dag som denna?
    Det är ju inte precis lika varmt som i Marocko nu inte.. Mer svenskt väder än det vi har nu går nog knappast att finna nån annanstans... O samtidigt lär ingen vilja söka efter det heller. Nä, nu drömmer man om milslånga stränder, sooool värme och sköna bad...
    Ha en fin fredag :)

    SvaraRadera