söndag 16 november 2014

En tidig julklapp

Hej på er! Hoppas ni haft en skön soft söndag så här långt. Det har vi i alla fall haft här och jag och A har redan hunnit ge oss själva en mycket fin tidig julklapp. Imorse, när barnen var hos kompisar, åkte vi till Ikea. A vill ju göra om vårt utrymme framför vår kommande kamin till en myshörna med soffor och bord. Där ska man kunna sitta och prata och dricka lite kaffe utan att barnen tjuter: "Tyyyst! jag hör ju inte vad Barbie säger på tv:n!".

Men att hitta soffor som vi båda gillade var lättare sagt än gjort. A provsatt nästan varenda soffa på Ikea, men till slut kom vi överens. Det blir nog två Stocksund, som ser ut som Howard-soffan i modellen. En två-sits och en tre-sits. Vi ska bara mäta utrymmet ordentligt i vardagsrummet efter lunchen, sedan slår vi till. "Det får bli en tidig julklapp till oss" sade A. Ja, och den enda julklappen också kan jag meddela.

Jag ska även göra som de gör i Lyxfällan. Kolla i förråd och lådor om vi har något värdefullt vi inte använder som vi kan sälja. Redan i eftermiddag sätter vi ut frysboxen i källaren på Blocket. Den ingick när vi köpte huset men vi har inte använt den en enda gång så nu ska den bort. Den kanske kan betala ena soffans ben i alla fall.

Nej, nu ropar A att lunchen är färdig. Vi ses lite senare!Nej, som synes föll inte den här soffan herr A i smaken. 


Det här är Ektorps variant av hörnsoffa. Jättefin, men alldeles för korta sittkuddar på djupet. Man kunde liksom inte sjunka ner ordentligt, då åkte rumpan utanför nästan.


Den här Ektorpsoffan var min favorit. Så snygg klädsel!


Jajamensan, de här två blir det, men färg har vi inte riktigt bestämt ännu.


Ett sådant här bord ska vi nog också slå till på, kostar bara 299 kronor.
2 kommentarer:

 1. Ha ha ha ha..... Maken ser verkligen lycklig av att prova soffor på stora varuhuset!! Lycka till med köpet.
  Önskar Dig / Er en skön söndagskväll, kram Kate
  PS. Himmel så söta kaniner, och lite annorlunda hobby :)

  SvaraRadera
 2. Har inte varit på evigheter på Ikea och måste missar totalt att de har en sån soffvariant!
  Riktigt snygg! Det valet kommer ni nog bli helnöjda med.
  Har en Howard med fåtöljer och fotpallar här hemma och I love them!
  Lycka till rummet!
  Kram,
  Judita

  SvaraRadera