lördag 15 november 2014

Egentid


Här granskas en av mina kaniner av domaren. Men granskningen gick bra och Harry Potter som kaniner heter fick en pokal!


Kaniner i långa rader på utställningen.


Huuur söööt var inte denna lila filur, då? Jag ville gärna langa fram plånkan, men A hade inte gett mig någon middag ikväll om jag kommit hem med en kanin till.

Idag har jag haft riktigt härlig egentid. Jag har varit med fyra av mina kaniner på kaninutställning. Jo, det går att ställa ut kaniner och det är mer rafflande än Terminator 2 på bio kan jag tala om. Man sätter ner sin kanin i en bur på utställningen, sedan bärs den fram till en domare i mörkblå rock som mycket noggrant klämmer, känner och granskar kaninen in i minsta hårförseddda öra.

Därefter bärs kaninen tillbaka till buren och ett kort sätts upp på buren. På kortet står hur många poäng kaninen fått. Maxpoängen är 100, men det har ingen kanin någonsin fått utan 96 p är det som går att få och det är sällsynt. Mina kaniner fick som bäst 94,5 p idag och jag fick en liten pokal! Jag är stolt som en tupp! Dessutom träffade jag en massa andra kaninuppfödare och hade jättetrevligt.

Men förmodligen har jag pratat för mycket och druckit för lite kaffe för jag har rätt ont i huvudet. Jag ska ta en tablett och se om det hjälper. Ikväll vankas karré och pommes och "Så mycket bättre! på tv:n. Det kan väl inte bli så mycket bättre än så?3 kommentarer:

  1. Oh det där är mysigt! Att vara på kaninutställning. Grattis till bra poäng!

    SvaraRadera
  2. Grattis till pokalen! Hade jag mera fritid så skulle jag ockaå kunna tänka mig att föda upp kaniner. Förutom katter så finns det väl inget sötare djur. Trevlig lördagskväll!

    SvaraRadera