måndag 16 september 2013

En dröm på Österlen


                                           Bakom huset breder havet ut sig...


                              En sådan här lampa vill jag ha över vårt köksbord! Men vart finns de?


                                               Så läckert med vitmålat trägolv...


                                                                 Underbart badrum


                                      Här får man ro i själen när man badar.


                                                       Rena ljusterapin. Bilder: Sothebys Realty

Jag är ju, som ni vet, sjukligt besatt av Österlen sedan vår semestertripp där i somras. Jag surfar på Hemnet jämnt och ständigt och har nu hittat drömhuset i alla kategorier. Det är 500 kvadratmeter stort, 11 rum och kostar endast 12,5 miljoner kronor (obs ironi). Det ligger i samma by som Gudrun Schyman bor i. Jag är inte vänsterpartist, men hon är en kvinna som kan få en betongblandare att bli kommunist. Tanken på att få möjlighet att springa på henne i Gladsax (bara namnet gör en ju glad som en lax) gör mig yr. Jag såg henne i tv-programmet "Min sanning" och gud så bra hon var! "Vi röstar in nazister i riksdagen, men vi har inte plats för ett feministiskt parti". Ja, vad ska man säga... Då skämdes i alla fall jag.

En annan kvinna som jag beundrar kolossalt är Monica Zetterlund. Och inte minst efter filmen om hennes liv som jag såg igår. Varenda filmruta var PERFEKT. Jag brukar alltid spela hennes låt "Gröna små äpplen" på våra fester och våra kompisar är helt utleda på den. Men nu ska jag spela ännu Mer Monica Z. Har du inget att göra en kväll den närmaste tiden, gå och se den filmen och skåda två genier. Dels den äkta Monica Z, men också Edda Magnason som spelar henne. Hon kommer att få Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll. Om inte ska jag äta upp mina strumpor från förra veckans promenad. Den var RASK.

5 kommentarer:

  1. OMG!!!! Det badrummet var ju bara to die for! Så snyggt!!
    Ja, den filmen kan jag allt tänka mig att gå på, får se om tillfälle ges:-)
    Kram på dig!
    /anna

    SvaraRadera
  2. Oooo vilket huuuuuus!! Så snyggt! Är som du "besatt" av Skåne och Österlen sen i somras...vilket himmelrike på jorden;O

    Kram
    Adela

    SvaraRadera
  3. Nu säger jag åhhh! Till filmen som jag verkligen måste se!
    Och till Gudrun!För hon har sannerligen rätt i det hon sa!
    Hon är klok den kvinnan och dessutom så står hon rakryggad för sin historia.

    Så säger jag lite åhh till huset också.
    Jädrans så snyggt. Även om priset var galet...

    Skön höstdag till dig!

    SvaraRadera
  4. Wooow, vilket hus!!! Som hittat, för 12,5 laxar... Men jädrans snyggt var det! Men, men, det ska väl säkert städas också!! Å andra sidan har man väl "Rut" som kommer om man ändå köpt detta hus!!
    Ja, jag bor väl kvar i vårat hus ett tag till....
    Missade Gudrun, men Monika Z ska jag se!!
    Tisdagskram från Kate

    SvaraRadera
  5. Grattis ! Välkommna till Österlen! Vi flyttade ner för 6 år sedan och det har vi aldrig ångrat en enda sekund! Vi kom hit för 7 år sedan av en ren händelse, vi hade aldrig varit på Österlen tidigare, det var i November , det regnade och blåste på tväre!! Men vi ändå så fascinerade av landskapet att vi beslöt att flytta ner!
    Som du säkert redan vet så sjunger Edda Magnusson , Monicas vals nere på idrottsplatsen på Brantevik! Och där helt i närheten vid havet , dit flyttade vi!
    Katarina o Peter

    SvaraRadera