onsdag 4 september 2013

Elaka kommentarer                                    Vi borde ge varandra mer rosor och mindre ris.

En av orsakerna till att jag startade en heminredningsblogg, var avsaknaden av elaka kommentarer inom den bloggsfären. Heminredningsbloggare ger varandra uppmuntrande kommentarer, berömmer och lyfter upp varandra. Jag har i och för sig inte bloggat längre än drygt tre månader, men hittills har jag bara fått otroligt fin respons och det tackar jag verkligen för.

Men igår hände det. Jag skulle kommentera en bild som en bloggare lagt ut, som föreställde hennes fina badrum, som hon, med all rätt, var stolt över. Kommentaren som var sist i fältet, innan den jag skulle skriva, osade av elakhet och var (naturligtvis!) anonym. "Du är en härmapa" "Du har inte kommit på idéerna till ditt badrum själv", sådana saker stod det. Och jag blev helt vansinnigt arg.

Hur kan man, förmodligen som vuxen människa (tvivlar på att särskilt många barn läser heminredningsbloggar) sitta och ösa galla över en annan människas BADRUM??! Hur är man funtad då?? Och VARFÖR gör man det? Det enda man uppnår är ju att man gör bloggaren ledsen och vad får man ut av det? Det finns bloggar som inte ger mig något, som har en helt annan heminredningsstil än jag och därför väljer jag att inte läsa dem.  Men jag skulle då aldrig skriva hur fula gardiner jag tycker att de har eller vilket fult kök de satt in i sitt hus. Är det något som inte faller mig i smaken, ja då väljer jag bara att inte kommentera. Det är vanligt hyfs. Så du som tycker att jag har köpt ett fult hus, har fula mattor eller ett vidrigt badrum, klicka bara vidare tills du hittar någon annan blogg som faller dig mer i smaken. Du behöver verkligen inte känna dig tvingad att tala om det för mig.  För jag vill inte ha dig här.

5 kommentarer:

 1. Jag håller helt med dig! Men det finns visst människor som måste vara lite elaka ibland...
  Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Håller med dig till fullo. Tycker man inte det är fint håller man tru----ten. Och avundsjukan i såna kommentarer lyser ju bara igenom ändå. Dumt o barnsligt! Så det så.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Håller med dig fullständigt! Byt blogg om du inte har snälla saker att säga!
  Kul med nya huset också! Ser jättefint ut!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag är så trött på sånt där...
  Hur orkar människor? Det går ju snabbare att klicka sig vidare än att lämna en taskig kommentar!

  Hoppas att du har en bra dag framför dig//Hannis

  SvaraRadera
 5. Alltså sånt begriper jag mig bara inte på, det kan ju bara inte vara friska människor som håller på med sånt där. Knäppskallar kallar jag dem.
  Hoppas din dag varit bra!
  Kram

  SvaraRadera