måndag 9 september 2013

Otäcka grejer


                               Vid altanen växer en jättevacker blå växt. Den ska få vara kvar.


           Det nya huset har supergoda äppelsorter i trädgården. Här ska bakas äppelpaj!

Imorse fick jag ett sms från hantverkarna att de var igång och tapetserade i huset. Härligt! Det känns lite som julafton. Jag ska åka dit om några dagar och se hur långt de har kommit.

Idag hände otäcka grejer på jobbet. Jag satt och pratade med en kommunal chef i telefon om en viktig grej (tyckte jag då) som vi skulle skriva om. Plötsligt fick jag ett sms på mobilen att jag skulle ringa en polis eftersom ett styckmord hade skett. Herregud, jag tror inte ens jag sa hej då till den kommunala chefen innan luren åkte på och jag började ringa nästa samtal.

Vi var först med nyheten, vi på vår lilla tidning. Det var häftigt! Samtidigt som det naturligtvis känns väldigt otäckt att en människa befunnit sig i en sådan situation att vederbörande blivit dödat och styckad. Brrr! Ja, det är minsann inte bara glamouröst att vara journalist. Det är många gånger tragik och elände och mänskligt armod också.

Efter jobbet åkte jag hem och vi har firat A som fyllde 40 år. Barnen spelade (mycket pling, pling och väldigt myckt dong, dong) på sina gitarrer och sjöng Blinka lilla stjärna. Då kändes eländet väldigt, väldigt långt borta.

3 kommentarer:

 1. Så klart finns det baksidor med yrket. Och fy så hemskt med den nyheten om styckmordet :(
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Hu, ibland blir vi påminda om att livet kan vara riktigt skrämmande. Skönt att då komma hem till en vardag som känns trygg och varm.

  Att ha äppelträd i sin trädgård är en skatt. Vardagslyx i det lilla att kunna plocka ihop egna äpplen till en äpplekaka.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Har följt rapporteringen om styckmordet, obehagligt. Men det känns ändå stort att vi var först med nyheten, bra jobbat! För övrigt är jag gärna med på din länklista, du finns ju redan hos mig :)

  SvaraRadera