onsdag 11 september 2013

Vilse


                 Det lär dröja innan jag vågar mig ut på någon skogspromenad igen....

Igår var jag ledig och barnen i skolan. På eftermiddag fick jag för mig att jag skulle ta en riktig skogspromenad och inte bara ranta runt i kvarteret som jag brukar. Jag åkte iväg (glömde tyvärr kameran), upp på ett berg och hamnade vid en underbar skogsjö med näckrosor. Det fanns en liten stig som verkade gå i skogen runt sjön. Inte en människa i närheten. Perfekt, tänkte jag.

Det var mulet, lite fuktigt i luften och näckrosblad prydde den spegelblanka sjöns yta. Höstgula löv föll sakta ner till marken. Jag började gå på en stig som var 25-30 centimeter bred, full med rötter och som gick upp och ner över nedfallna träd och över spångar som täckte vattenfyllda diken. Det enda som hördes var en fågel som skrek till då och då. Otroligt vilsamt.

Men plötsligt märkte jag att jag inte kunde se sjön längre. Och jag kunde inte se annat än mörk tät skog runt omkring mig. Jag stannade och kollade bakom mig. Stod det någon yxmördare där? Jag lyssnade, men det var tyst. En smart, lurig yxmördare således. Jag fortsatte att gå. Och gå. Och gå. Efter ett tag började paniken komma. Herregud, tänk om jag var vilse mitt inne i skogen! Med en tyst, galen yxmördare i hälarna. Gud, en sådan nesa om jag var tvungen att ringa polisen för att bli upphämtad.

Jag fortsatte att gå och gå och gå. Till slut, efter en evighet ramlade jag ut på en grusväg och efter ytterligare några kilometer såg jag sjön igen och min bil. Jo visst är det härligt att gå skogspromenader. Men man vill ju helst att de tar slut någon gång också.


             Tips: jacka Lindex 199 kronor, mössor 69 kr/st. Nu blir dottern höstfin!

4 kommentarer:

 1. Fy vilken läskig skogspromenad. Hoppas du hade mobilen med dig. Kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Usch då, skogspromenader ska vara mysiga o rogivande inte läskiga så man tror att man är med i en skräckfilm, tur att allt gick bra. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 3. Jag håller med. Skogen är härlig om man inte går vilse. Kram.

  SvaraRadera
 4. Uschinamej för att gå vilse. Jag har alltid telefonen med mig på mina promenader nu för tiden, man vet aldrig vad som kan hända....

  SvaraRadera