tisdag 17 september 2013

Den osminkade sanningen i bloggarna


                     Så här ser det ut i det nya huset just nu. Inte så inspirerande precis...

Skriver ni som det är i era bloggar eller förskönar ni sanningen? Jag funderade på det efter ett inlägg av Starwoman för en tid sedan. Jag läser en hel del heminredningsbloggar och när det gäller vissa skulle man ibland önska att de någon gång kunde skriva att ungarna kastat fiskbullar på varandra under hela söndagsmiddagen, fisit och skrikit bajs 45 gånger på raken. Nej, istället är det oavbrutna bildkavalkader på surdegsbröd som bloggerskan började baka 03.30 för att barnen och mannen skulle få en riktigt myyyysig söndagsfrukost, cafe latte på altantrappan medan solen gick upp och sedan en riktigt snabb powerwalk på 3,4 mil. Allt detta innan klockan slagit halv sju. På söndag morgon. 

Barnen i de här bloggarna är dessutom jätteväluppfostrade, klädda i märkeskläder och har håret i tofs och snedbena. Min dotter vänder upp och ner på himmel och jord om jag föreslår att hon ska ha på sig annat än jeans och tröja och sonen har vägrat klippa sig på ett halvår. Dessutom fiser de och skrattar så de ramlar omkull om någon så mycket som nämner ordet toalett.

Fast det klart, det kanske inte skulle bli så mycket till inspiration i bloggvärlden om vi alla skrev hur det egentligen var.

Hur är det här hemma då? Egentligen? 700 packlådor, disk i diskhon och inget roligt att fotografera i det nya huset eftersom bara är tre tapetvåder är uppsatta hittills. Inspirerad? Nej, jag tänkte väl det.

4 kommentarer:

 1. Personligen så brukar jag ibland visa obäddad säng, kaffekoppen som står lite överallt och målarkaos men mest för att jag inte orkar piffa jämt och för att jag är sån som faktiskt har obäddad säng.
  Sen tror jag inte att folk orkar se sånt jämt för så är ju ofta vardagen=)) Och det är skönt att slippa den ibland.

  Ur kaos kommer det fina!
  När ni är klara med renoveringen kommer det att bli inspirerande.
  Ska bli kul att se!

  SvaraRadera
 2. Ja just det här rosafluffet som finns i många bloggar intresserar mig inte längre. Jag vill läsa om hur det verkligen är, inte bara lullull och väluppfostrade barn i ett perfekt hem..
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hihihi,, de flesta hem med barn har det nog som du, annars kan man undra hur bra dom mår. Här har barnen flyttat ut för flera år sedan så det är bara jag och älsklingen som stökar ner och det är nog inte så spännande.
  Ha en skön och stökig kväll, det har jag :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Håller fullständigt med dig. Visst är det härligt med levande hem. De flesta bloggar har ju köpt likadana mattor på Rusta. Har en köpt så rusar alla o köper samma. Lycka till med er renovering. Låt det ta tid då blir det bäst.

  SvaraRadera