lördag 7 september 2013

Med tårar i ögonen


                                Idag ska vi åka till det nya huset med lite flyttlådor.

För en tid sedan fick jag återigen en påminnelse om hur otroligt tacksam jag ska vara över att jag får vara journalist. Jag gjorde en intervju med en person som är oerhört framgångsrik i sitt yrkesliv. Det har bara gått framåt, framåt, uppåt, uppåt för den här personen. Jag satt i en timme med ett leende på läpparna och kände mig oerhört inspirerad av den energi som den här personen förmedlade.

I slutet av intervjun frågade jag om det fanns något som vi inte visste om den här personen. Då satte sig X ner vid bordet framför mig och berättade om en händelse som präglat X:s liv under en mängd av år. En händelse som fick mina ögon att tåras. Jag fick blinka bort dem för det går inte an att sitta och gråta under en intervju, jag har ju ett jobb att göra.

"Du får inte skriva om det här, jag berättade det bara för dig", sade X. Och det kommer jag förstås inte att göra. Men den här händelsen visar bara hur lite vi vet om våra medmänniskor. X är otroligt framgångsrik och man kan inte tro, utifrån sett, att det kan finnas ett enda problem i den personens liv. Och så finns där ett nattsvart mörker.

Hade jag inte varit journalist hade jag aldrig fått träffa den här personen. Aldrig fått ta del av den här fascinerande livshistorien. Man behöver inte skriva allt man får höra. Ibland är man bara tacksam över att man har fått lyssna.


4 kommentarer:

 1. Så fint skrivet av dig!
  "Ibland är man bara tacksam över att man har fått lyssna", det är en mening jag tycker om.

  Sol till dig idag/Hannis

  SvaraRadera
 2. Spännande yrke du har. Som sagt har jag alltid drömt om att bli journalist men det blev inte så, det blev bra ändå. Vad har du för utbildning? Vet inte om jag har berättat att jag har jobbat på vår lokaltidning här, i 10 år. Gjorde annonser, tidningar, bildredigering, ja det mesta hann jag med under den tiden. Ett roligt jobb men tråkigt med de där kontorstiderna.
  Ha en skön lördag!

  SvaraRadera
 3. Journalist låter otroligt spännande och roligt!
  Fint du skriver, skönt att det gått bra för personen trots den där händelsen.
  Ha en fin lördag, kram Suss

  SvaraRadera
 4. Det låter riktigt spännande. Tänk vad vi alla bär med oss som ingen annan kan se. Kram.

  SvaraRadera