tisdag 27 maj 2014

Kudd-himlen

När vi for runt på Ica Maxi i lördags för att handla mat till vår tripp till stugan så gjorde jag ett fynd. Ja, det tyckte kanske inte sonen som fick släpa på fyndet, men man kan inte göra alla nöjda. Jag hittade den här snygga kudden för endast 99 kronor:


Hur snygg var inte den, då?? Som ni ser så pryder den väl sin plats i soffan i stugan. Vi ska åka dit i helgen igen. Men först väntar grillkväll med Hemnet-knarkaren och hennes familj. Något storstilat blir det inte. 

Hon har tur om hon får sleva i sig lågprisglass direkt ur paketet. A ska grilla. Det blir absolut svenskt kött på grillen. Det är viktigt att stödja de svenska bönderna. Dels har svenska kossor det bättre än utländska, och dels så håller de ju faktiskt markerna öppna. Inte mycket till svensk sommar om man tvingas slå sig fram genom barrskog så fort man ska ut på utflykt.

Jag skrek det senast vi var i affären och skulle köpa grillkött. "Nu tar du svenskt kött, A! Vi  måste stödja svenska bönder!". Det stod en familj och fingrade på de danska, billigare, antibiotikastinna fläskfiléerna, men mamman släppte den som om den brändes och rantade efter oss till den svenska hörnan. Dyrare men bättre. Ibland måste det få kosta.

2 kommentarer:

 1. Skit snygg kudde och helt rätt angående köttet, jag försöker köpa närodlat och ekologiskt så gott det går och har helt gått över till Ekologiskt kaffe hemma.
  Ha en fin dag, kram.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin kudde :) Helt klart värt att släpa på....*hihi*
  Svenskt kött är det här med, handlar i en lokal liten butik som har kött från en gård i närheten.
  Handlar ekologiskt och närodlat så ofta det går :) Allra helst ville jag odla själv, men har för liten tomt *haha* kram och ha en fin dag

  SvaraRadera