söndag 17 januari 2016

Den största kärlekenSunwing Arguineguin Seafront hotell. Foto: Ving


Hej på er! Idag såg jag och A på "Stjärnorna på slottet" på SVT Play. Det var ju Stefan Sauks dag och hans livsresa var otroligt intressant. Det som grep mig mest var när han berättade om kärleken till sin nu vuxna dotter. Hur han blev alldeles tyst och tårögd när han försökte uttrycka hur mycket han saknade henne efter att hon flyttat hemifrån. Jag säger ofta att man vet inte vad kärlek är förrän man har fått barn, men det är faktiskt så.

Man kan älska en partner otroligt mycket, men älska någon villkorslöst, oavsett vad? Det gör man bara med ett barn. Kärleken till ett barn är oändligt, en outsinlig källa, ett hav som aldrig upphör. En partner kan såra en, vara otrogen och krossa ens kärlek, men aldrig ett barn. Blotta tanken på att det ska hända barnen något kan få det att svindla i magen. De har verkligen total makt över ens känsloliv.

I eftermiddag åkte vi hem till mamma och blev bjudna på pizza. Vi åt som galningar allihop, det var så gott! När vi berättade att vi tänkte åka till Arguineguin på semester skrek mamma rakt ut: "Är ni inte kloka! I Arguineguin finns ju ingenting!" Men efter ett åar timmar hade hon sansat sig och utbrast: "Jag följer med! Man kan ju åka till Puerto Rico snabbt med buss om man vill se något vettigt!". Så nu är det bestämt. Gran Canaria får det bli nästa gång. Och tydligen "dödstråkiga" Arguineguin. Hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar