tisdag 7 juli 2015

Utflykt med udda mål

Hej kära läsare! Har ni haft det bra idag? Här blev det ingen promenad (tack för det, säger mitt skallben) utan istället åkte vi hela familjen på en utflykt. Till en motorväg. Det kan ju tyckas som föga givande ens för den som har ont i huvudet, men faktum är att sista etappen av E6:an här i norra Bohuslän invigdes igår och nu kan man, äntligen 60 år efter byggstarten, köra motorväg hela vägen mellan Göteborg och Oslo.

Vi åkte för att titta på en nyinrättad utsiktsplats utefter motorvägen där man har en heeelt fantastisk utsikt över landskapet. Det var så vackert att det nästan tog andan ur en. Vi svenskar har ett av världens vackraste länder, så är det bara. Det var så häftigt att se att turister stod och tittade ivrigt och andlöst ut över skogen, åkrarna och gårdarna på samma sätt som vi svenskar ser på utsikten i till exempel något medelhavsland.

Sedan åkte vi till Hamburgsund och åt Pipers glass och fikade, men ja, vädret är ju lite nyckfullt så istället för en mysig promenad längs vattnet efteråt fick vi rusa genom blåsten och regnet tillbaka till bilen.

Vi åkte till ett köpcentrum, men barnen var minst sagt missnöjda och ville åka hem istället. Men när det visade sig att det fanns ett nyinrättat lekland där så ville de istället inte ens åka därifrån. Det är nog det jag kommer sakna minst med småbarnstiden. Alla dessa ändlösa timmar i lekland där barnen skriker, gråter, och tjuter så att öronhåren krullar sig på en. Ikväll blir det lite Midsomer Murders tror jag!


Sonen var, på barns vis, inte så intresserad av den hänförande utsikten utan tyckte mest att det blåste.


A och barnen kollade på en film om hur landskapet förändrats genom århundradena i en kikare.
Lillan var väldigt nöjd med elbilen hon kunde köra inne på leklandet. Själv tog jag en tur inne på H& M Home. Såå mycket fint där inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar