torsdag 9 juli 2015

Crime time

Hej kära läsare! Sommartid är boktid för mig. Aldrig annars. Synd, för jag har ända sedan jag var i 10-årsåldern läst som en rubbad. Jag läste 3-4 böcker i veckan under tonåren. Det fanns nämligen inte internet då,så man fick ju roa sig bäst man kunde och i den hålan jag växte upp var det antingen att läsa, spela basket eller åka raggarbil som gällde.

Jag läste. Och läste enbart deckare. Därför tycker jag mig vara något av en deckarexpert idag. När jag var 14 år hade jag läst i princip alla Agatha Christies deckare varav "Hercule Poirots sista fall" och "Klockan K" verkligen kan rekommenderas.

Just nu läser jag serien om profileraren Tony Hill och kriminalkommissarien Carol Jordan av Val McDermid. Otroligt bra! Svenska deckare läser jag aldrig. Jämfört med engelska och amerikanska deckare håller de helt enkelt inte måttet, tycker jag. En bra deckarförfattare är Patricia Cornwell som har en kvinnlig rättsobducent som hjälte i sina böcker. Otäckt och spännande! Läs helst hennes äldsta böcker om hjältinnan Kay Scarpetta för de senaste böckerna har spårat ut lite. Det brukar väl bli så när författarna blir superrika och hellre dricker drinkar till frukost än klurar på bestialiska mord. Nu väntar boken på mig!


Väldigt bra, spännande deckare!

2 kommentarer:

  1. Visst är det underbart att läsa!! Jag läser lite facklitteratur nu om Feng Shui, har snöat in lite på det;-)
    Ha en fin torsdag!! =))

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du börjat blogga igen!

    Önskar jag kunde säga att jag läser.. Jag är så kvällstrött (enda tiden det funkar att läsa) att jag tappar mobilen i ansiktet i sängen men när småbarnsåren är över kanske det är tajm att ta upp det igen.

    SvaraRadera