lördag 11 juli 2015

Att åka dressin


God morgon! Allt väl med er? Själv är jag alldeles tokslut efter gårdagens utflykt till Bengtsfors i Dalsland och flera timmar på dressin. Dressin har man för inspektion och underhåll av järnvägen. Vi åkte med ett par kompisar som har barn i samma ålder och körde tandemdressin, två trampar och två kan sitta på en bänk på dressinen och bara åka med. Hur var det då? Jo, väldigt trevligt, om man bara tänker på ett par saker (vilket vi då inte gjorde).

Det kan bli kallt eftersom dressinen får upp rätt hög fart. Vår lilla tjej frös rejält på ditvägen till raststället där vi skulle stanna och fika. Det gäller att klä på sig bra. Dessutom kan det vara rätt jobbigt att trampa dressinen i uppförsbackarna vilket gör att det inte är det lämpligaste att syssla med när det är väldigt varmt.

Man bör inte ta med sig för små barn, för de får helt enkelt inte ut så mycket av det. Det är ju att trampa dressinen som är det roliga och är man för liten får man bara sitta bredvid och kolla. Vår dotter är sju år och hon kunde inte nå ner till tramporna. Hon tyckte det var kul ändå, men det är nog där som gränsen går för när barnen tycker det är kul och inte bara blir uttråkade.

Vi stannade efter 1,6 mil och grillade korv vid en magisk campingplats som kallades Silver lake. Det var tydligen något sorts paradis för kanotälskare. Vi åt korv för fulla muggar och trampade sedan tillbaka till Bengtsfors station igen.

Sedan åkte vi till Fengersfors och kollade in konstnärskollektivet Not Quite. Vad mysigt det är i små orter! Ett tips: vill du ha en fin sommarstuga men inte betala så mycket så finns det mängder av superbilliga hus i Dalsland, ofta med kanonfina lägen. Apropå sommarstuga, nu ska vi åka ut till vår egen igen. och tvätta fasaden inför målning. Hur tråkigt ska inte jag ha det idag då?


När vi startade färden med dressinen i Bengtsfors var humöret på topp. Men det blev snart rejält kallt i vinden.Utsikten under färden var magisk!Här och där dök små söta stugor upp i skogen, utan att man fattade hur folk ens kunde ta sig dit.


Konstnärskollektivet i Fengersfors har en fin liten konst- och hantverksbutik som är värd ett besök.


Nöjda dressinåkare!1 kommentar: